Krvavý pomeranč marmeláda – espresso
Marmeláda z krvavých pomerančů (EXTRA) se sníženým obsahem cukru. Šťavnaté sicilské/italské pomeranče podtržené espresem z šumperské kavárny a pražírny Pikola – svěží citrusy, příjemná hořkosladká linka kávy.



Krvavý pomeranč – espresso
Výběrová marmeláda (EXTRA) se sníženým obsahem cukru. Šťavnatý krvavý pomeranč zvýrazněný espresem – harmonická hořkosladká chuť s citrusovou svěžestí.

Složení
Krvavý pomeranč 71 %, cukr, espresso 5,6 %, pomerančová kůra, citrusový pektin, kyselina citronová.
Tuto marmeládu vaříme v zimě v sezóně krvavých pomerančů. Každý měsíček ručně rozpůlíme a vyjmeme dužinu – mravenčí práce, ale stojí za to. Nakonec přidáme espresso ze šumperské kavárny a pražírny Pikola a vznikne unikátní hořkosladká marmeláda s osvěžujícím citrusovým charakterem.
Dobroty z hor
Jsou tři – rodina z podhůří Jeseníků, která věří v poctivou práci a domácí kvalitu. Všechno začalo docela nenápadně. Pár skleniček prvního džemu, hrst nasušených bylin a koření, které provonělo celou kuchyň. Z obyčejného nápadu se postupně stala vášeň a z vášně životní směr.
Dnes pod značkou Dobroty z hor tvoří s láskou k přírodě a s respektem k tradici. Každý džem, čaj nebo koření vzniká ručně, s pečlivostí a chutí objevovat nové kombinace. Jejich domovem je Šumperk, městečko v srdci Jeseníků, odkud je výhled až na majestátní Praděd.


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
