Balíček Svatojánských ořechů
Tradiční svatojánské ořechy v dárkovém balení podle starého receptu z Jeseníků. Ručně sbírané, dlouze máčené a vařené v kořeněném nálevu – výjimečná delikatesa s příběhem i oceněními.



Svatojánské ořechy
Tradiční svatojánské ořechy podle starého receptu z Jeseníků. Ručně sbírané, dlouze máčené a vařené v kořeněném nálevu – výjimečná delikatesa s příběhem i oceněními.

Popis produktu
Fermentované a pasterované vlašské ořechy.
Složení
Zelené vlašské ořechy 42,4 %, voda, cukr, třtinový cukr, ořechovka (velejemný líh, cukr, voda, směs koření a bylin, macerát z vlašských ořechů), skořice, hřebíček, vanilkový lusk, kyselina citronová, směs koření.
Dárková krabička
V roce 2022 jsme se svatojánskými ořechy získali první cenu – Cenu Olomouckého kraje. V roce 2023 jsme přidali další ocenění, tentokrát nejvyšší – Regionální potravina. Velmi si tohoto úspěchu vážíme, je to pro nás zpětná vazba za všechnu tu práci a potvrzení, že ji děláme opravdu dobře.
Jedná se o velmi starý a tradiční recept zpracování vlašských ořechů. Sbírají se okolo 24. června na Sv. Jana, dokud nemají vyvinutou skořápku. Tento výrobek je časově ten nejvíc náročný, který vyrábíme – ořechy se několik týdnů máčí ve vodě (která se denně mění), poté se vaří v cukrovém nálevu s kořením, kde nasají všechny skvělé chutě. Nakonec se zavaří a několik měsíců „odpočívají“, aby dozrály. Až poté se dostanou k Vám na stůl – skvělé k vínu, paštikám, sýrům nebo na zdobení dezertů.
Dobroty z hor
Jsou tři – rodina z podhůří Jeseníků, která věří v poctivou práci a domácí kvalitu. Všechno začalo docela nenápadně. Pár skleniček prvního džemu, hrst nasušených bylin a koření, které provonělo celou kuchyň. Z obyčejného nápadu se postupně stala vášeň a z vášně životní směr.
Dnes pod značkou Dobroty z hor tvoří s láskou k přírodě a s respektem k tradici. Každý džem, čaj nebo koření vzniká ručně, s pečlivostí a chutí objevovat nové kombinace. Jejich domovem je Šumperk, městečko v srdci Jeseníků, odkud je výhled až na majestátní Praděd.


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
